Λίγα λόγια για το Εργαλείο Μεταφύτευσης.

Μέχρι τώρα, για να μεταφυτεύσουμε τα σπορόφυτα με το χέρι, έπρεπε να ανοίξουμε τους λάκους, να τα βάλουμε μέσα και μετά να σκεπάσουμε τις ρίζες τους με χώμα. Η εργασία αυτή είναι αρκετά κουραστική, αν υπολογίσουμε οτι σκύβουμε και σηκωνόμαστε πολλές φορές, ειδικά αν έχουμε πολλά φυτά.

Με τη χρήση του εργαλείου, τα 3 αυτά στάδια της μεταφύτευσης γίνονται γρήγορα, εύκολα, σωστά και κυρίως ξεκούραστα, αφού όλη η εργασία γίνεται απο όρθια θέση. Το μέγεθος του λάκου και το βάθος του, ρυθμίζονται ανάλογα με το σπορόφυτο έτσι αυτό καλύπτεται με χώμα και οι ρίζες του συνεχίζουν να αναπτύσονται στον κήπο μας. Εκτός απο σπορόφυτα, μπορούμε να σπείρουμε κρεμμύδια, σκόρδα, πράσα,πατάτες κ.τ.λ.

Υπάρχουν 2 μεγέθη, με διαστάσεις κορμού 5Χ5 cm και 7Χ7 cm ώστε να χωράνε όλα τα σπορόφυτα του εμπορίου, ή αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας. Είναι κατασκευασμένο απο λαμαρίνα 2 χιλ. ηλεκτροστατικά βαμμένο για την καλύτερη προστασία του απο την υγρασία και την τριβή με το χώμα.

 

Λίγα λόγια για την ξύστρα για τα αγριόχορτα.

Πρόκειται για ένα βοηθητικό εργαλείο που κρατάει τις καλλιέργειες μας καθαρές από τα αγριόχορτα. Στενό, ώστε να χωράει και να σκαλίζει δίπλα στις ρίζες των φυτών με λίγη κούραση και ταυτόχρονα αερίζει και αφρατεύει το χώμα με τα 4 αστεράκια που κινούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους. Κατασκευάζεται από σίδερο   2 και 3 χιλ. γαλβανισμένο (ότι εφάπτεται με το χώμα) και ηλεκτροστατικά βαμμένο ( η βάση), για τη μέγιστη   προστασία και μεγαλύτερη διάρκει ζωής. Η λάμα που κόβει τα αγριόχορτα ρυθμίζεται, ώστε ανάλογα με το ύψος αυτού που τη χειρίζεται, να έχει τη σωστή κλίση και λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, είτε τραβώντας , είτε σπρώχνωντας την ξύστρα. Το στυλιάρι (αυτό που κάνει και για την τσουγκράνα) δεν περιλαμβάνεται για πρακτικούς λόγους μεταφοράς.

 

Λίγα λόγια για τον αυλακωτήρα.

Ο αυλακωτήρας έχει μήκος 1,25 μέτρα και περιλαμβάνει 4 υνιά που μετακινούνται πολύ εύκολα κατά μήκος, ώστε να μεταβάλλεται η απόσταση μεταξύ των αυλακιών, ανάλογα την περίπτωση. Είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο σίδηρο, ώστε να αντέχει στη σκληρή χρήση χωρίς να σκουριάζει. Χρησιμοποιείται για μεγάλους σπόρους και βολβούς ( φασόλι, καλαμπόκι, αρακά, ρεβύθι, κουκί, κοκκάρι, σκόρδο κτλ.). Η δημιουργία παράλληλων αυλακιών είναι πολύ χρήσιμη για την καλλιέργεια και βοηθάει στο σκάλισμα και το ξεβοτάνισμα. Το στυλιάρι (αυτό που κάνει για την τσουγκράνα), δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία για λόγους μεταφοράς. 

 

Τα εργαλεία μας, αποστέλλονται μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, (ζητείστε μας να σας ενημερώσουμε για το κόστος των μεταφορικών για Κύπρο). Η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή για την Ελλάδα και με Τραπεζική κατάθεση για την Κύπρο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας :  2221304274 - 6971649648

 

Μεταφύτευση ΣπορόφυταΜεταφύτευση στο κήποΕργαλείο ΜεταφύτευσηςΕργαλείο Μεταφύτευσης